Promašena mladost

Nikada nisam ovako snažno drhtala tvoje odsustvo. Izgubim sebe dok te tražim. Po policama, gde bi trebalo da su slike. Po krevetu, gde je trebalo da se gužvaju dodiri. Po licu, gde bi trebalo da su prsti. Po ormaru, gde nema tvojih košulja.
Ostali su samo pokvareni snovi i prašnjavi dnevnici. I jedna bela haljina, sa fotografije poslednjeg izrečenog obećanja.
Kako sam te naivno odabrala da mi budeš čežnja iz mladosti o kojoj ću ćutati, pisati, koju ću pamtiti, možda nekada ispričati, nekoj radoznaloj smeđookoj devojčici koju ću roditi. Nekom drugom čoveku.
Želim da grlim, o koliko želim, bez straha koliko ću jako biti odgurnuta. Nisam priznala, niti ću ikada. Ljudima je nerazumljivo. Samo neka ćute o tebi. Skrnave sve sveto što je od nas ostalo.
Sva ta lutanja i traganja, poneka bedna uteha koja se završi gađenjem i suzama. I niko nije poezija, i ni sa kim ne umem. Pričaju lepše i smeju se lepše. I mrzim ih jer su tako prazni i glupi.
Možda si i ti laž. Možda ne volim tebe, već tugu koju živim kad sam sama.
Ne poznajem više tvoje dodire i osmehe. Ne sećam se tvog glasa niti hoda.
Ne verujem, ne pripadam, čekam i gušim samu sebe.
Sinonim si za vatru i oluje, sinonim si za dom i sigurnost, sinonim si za note, za laž i prošlost.
Kako da se nosim s tim, tugo moja? Od svega toga pobeći ne mogu.
I ne sećam se kako sam se pre tebe smejala. I pitam se, često se pitam, na koji bih način postojala danas da se nismo nikada voleli.
Kao onog leta. Posle koga je život stao.

5 thoughts on “Promašena mladost

  1. Da, toliko postavljenih pitanja… Ljudi se naprosto nađu ili ne. Ali, zašto se, kad se već nađu, razdvoje? U čemu je stvar?
    Pripovedanje ti je tako smireno, bez obzira na čežnju i svo to upinjanje da zadržiš makar obrise onog što je bilo i što se neće vratiti. Lepe su lale, jorgovani divno mirišu, kroz krovne prozore se tako čarobno vide zvezde…zamisli da si u publici, i da se upravo gase svetla jer predstava treba da počne. Koju predstavu sada gledaš? I da li ćeš nam pisati o njoj?

    Liked by 1 person

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s